Kísérje figyelemmel
a munkálatokat élő
kameraképen keresztül!
kamerakep

HNH Autószerviz Kft.

1152 Budapest

Aporháza u. 61

Nyitva tartás

Hétfőtől-Péntekig

7.30 - 17.00 óra

Telefon: 06-1-271 - 0016

Fax: 06-1-271 - 0017

SKYPE: hnhkft

Az eredetiségvizsgálat egy gépjármű eladásakor vagy vásárlásakor kötelező. Célja a jármű egyedi azonosítóinak ellenőrzése. Autókereskedésben, magánszemélytől, hitelre vett vagy lízingelt autóra, sőt külföldről behozott jármű esetében is kötelező, hiszen a forgalomba helyezés illetve átírás feltétele az okmányirodában.

A gépjárművek eredetiségvizsgálat 1998 óta kötelező, annak érdekében, hogy ki tudják szűrni a bűncselekmény tárgyát képező, kétes eredetű járműveket. A rendelkezés hatására a lopott gépjárművek száma jelentősen visszaesett, mert azok értékesítése sokkal bonyolultabbá vált.

Az eredetiségvizsgálat érvényessége

Az eredetiségvizsgálat 60 napig érvényes, minden tulajdonosváltáskor újat kell készíteni. A rendelkezés értelmében autójának tulajdonjog változását 15 napon belül kell bejelenteni.

Mibe kerül az eredetiségvizsgálat?

Az eredetiségvizsgálat díja jelenleg 17000-20000 Ft között változik, az autó űrtartalmától függően. Magánszemélyek közötti adásvételkor megegyezés kérdése, hogy ki fizeti a díját, de célszerű már az áralku során tisztázni.

Az eredetiségvizsgálat menete

Az eredetvizsgáló átnézi az autót, ellenőrzi az adatokat, amit továbbít a hatóság felé, amely jóváhagyja az eredményt. Korábban létezett mobil eredetvizsga állomás, amelyek hívásra bárhova kiszálltak. Ez azonban megszűnt, hogy így egységesítsék a vizsgálatot.
Ha autót akarunk venni vagy eladni, ügyeljen arra, hogy az adásvételi szerződés aláírása csak a sikeres eredetiségvizsgálat után menjen végbe, ezzel sok bosszúságtól kímélheti meg magát!

Címkék

autófényezés autófényezés XIII kerület autófényezés XIV kerület autófényezés XV kerület autószerviz biztosítási ügyintézés eredetiségvizsgálat futómű beállítás karosszéria javítás karosszéria javítás Budapest karosszéria javítás IV kerület karosszéria javítás XIII kerület karosszéria javítás XIV kerület karosszéria javítás XV kerület karosszéria lakatos kipufogó dob kipufogó javítás kipufogó szerviz kipufogó szerviz Budapest kipufogó szerviz IV kerület kipufogó szerviz XIII kerület kipufogó szerviz XIV kerület kipufogó szerviz XV kerület kötelező felelősségbiztosítás lengéscsillapító mérés műszaki vizsga műszaki vizsga Budapest műszaki vizsga IV kerület műszaki vizsga XIII kerület műszaki vizsgáztatás