Az autófényezés célja a jármű esztétikus megjelenésének biztosítása. A vadabb jégesők, lehulló jégcsapok és a városi zsúfolt forgalom miatt egyre több karosszéria sérülés fordul elő. Akár a karosszéria elem javításával, akár annak cseréjével orvosoljuk a sérülést, az autófényezés mindkét esetben szükséges. A szakszerű és minőségi autófényezés érdekében szervizünkben különálló fényezőfülkét építettünk ki.

Szervizünk a Sikkens autófesték specialista alapanyagait használja autófényezéshez.

Az autófényezés főbb menete

Ha az Ön sérült járműve a fényező műhelyünkbe érkezik, először a karosszéria lakatos munkát végezzük el rajta. Ebben a folyamatban történik a javítandó felületek egyengetése, ha szükséges elemcseréje, a korrózió okozta felületi hiányok megszüntetése, stb.
Maga az autófényezés vegyi tisztítással kezdődik. Minden szennyezést eltávolítunk, hogy az autófényezés tökéletes eredményt adjon. Ezután jön a felület előkészítése megfelelő érdességű csiszolóanyaggal.

Ha szükséges, ezután a felületre tapaszanyagot vagy kittet viszünk fel. Ezt minél vékonyabban és a lehető legkevesebb rétegben hordjuk fel.

Ezután egy alapos portalanítás és zsírtalanítás következik. Letakarjuk (maszkoljuk) a fényezni nem kívánt részeket, majd felhordjuk az alapozót

Az autófényezés utolsó lépései

Az alapozó száradása után újabb csiszolás, portalanítás után jön a fedőbevonat felhordása. A fedőbevonat adja a fényezett felület színét, csillogását és időjárás állóságát.

A szín kiválasztására a gyári színkód mellett egy speciális számítógépes színbeazonosító műszer áll rendelkezésünkre, amely több tízezer árnyalatból képes meghatározni az Ön járművéhez leginkább megfelelőt.

A fedőbevonat száradása után következik a polírozás ami az autófényezés közben előforduló apróbb hibák javítását szolgálja és kifogástalan esztétikai hatást biztosít.

Ezt követi az utolsó lépés, a gépkocsi teljes külső mosása, hogy a frissen fényezett gépkocsi új fényében tündököljön.