Műszaki vizsga Budapest, 16.kerület (XVI.kerület) közelében

A műszaki vizsga célja az, hogy biztosítsa, hogy a közúti közlekedésben résztvevő járművek megfeleljenek a biztonsági és környezetvédelmi előírásoknak. A műszaki vizsga előtt célszerű ellenőrizni a járművet és gondoskodni annak megfelelő műszaki állapotáról. Szükség lehet esetleges javításokra vagy alkatrészcsere megoldására. A vizsgálat során az ellenőrök alaposan átvizsgálják a járművet. Ellenőrzik a fékeket, a futóművet, a világítást, a kipufogórendszert, az emissziókat és egyéb fontos műszaki paramétereket. Sikeres vizsga esetén a jármű tulajdonosa kap egy műszaki vizsgaigazolást, amely bizonyítja a jármű megfelelő műszaki állapotát. Ez az igazolás érvényes időtartamra szól, és az autó kötelező felelősségbiztosításának megkötéséhez is szükséges, Budapest, 14.kerület (XVI.kerület) közelében.

Műszaki vizsga menete, Budapest, 14.kerület (XIV.kerület) közelében

  1. A vizsga előtt az illetékesek ellenőrzik a gépjármű regisztrációs adatait, a biztosításokat és egyéb releváns dokumentumokat.
  2. A műszaki vizsga során a gépjárművet különböző műszaki paraméterek alapján vizsgálják meg. Ide tartozhatnak a fékek, a futómű, a lámpák, a kipufogórendszer, az emissziók stb. A vizsga során lehet írásbeli dokumentációval vagy speciális eszközökkel történő mérés is. A vizsga során rögzítik az esetleges hiányosságokat vagy problémákat.
  3. Ha a gépjármű nem felel meg a műszaki követelményeknek, a tulajdonost értesítik a szükséges javításokról vagy módosításokról. Ha a gépjármű nem felelt meg a vizsgán, a tulajdonosnak meg kell javítania vagy kicserélnie a hibás alkatrészeket, majd vissza kell térnie a vizsgára a problémák ellenőrzésére és jóváhagyására.
  4. Ha a gépjármű megfelel a vizsgán, a tulajdonos kap egy műszaki vizsgaigazolást, amely igazolja, hogy az autó megfelel a műszaki követelményeknek. Ezt az igazolást a tulajdonosnak magánál kell tartania az autóval történő közlekedés során.

A következő járműkategóriák műszaki viszgáztatását vállaljuk

  • személygépkocsi 24.990 Ft
  • személygépkocsi 4×4 30.000 Ft.
  • kisteherautó 3,5 tonna súlyhatárig 28.000 Ft.
  • kisteherautó 3,5 tonna súlyhatárig 4×4 32.000 Ft.
  • gázüzemű autók 24.990 Ft.
  • gázüzemű autók 4×4 30.000 Ft.

A műszaki vizsgáztatás előzetes időpont egyeztetés esetén MEGVÁRHATÓ!

A műszaki vizsga díja hatósági díjat tartalmaz, ezért annak teljes összegét NEM tudja bankkártyával fizetni!

KAPCSOLAT

HNH Autószerviz Kft.

1152 Budapest, Aporháza u. 61.

Telefon: +36 1 271 0016

Mobil Szervizmunkák:

+36 30 844 6708

Mobil Karosszéria javítás:

+36 30 254 2451

E-mail: hnh@hnhautoszerviz.hu