Kísérje figyelemmel
a munkálatokat élő
kameraképen keresztül!
kamerakep

HNH Autószerviz Kft.

1152 Budapest

Aporháza u. 61

Nyitva tartás

Hétfőtől-Péntekig

7.30 - 17.00 óra

Telefon: 06-1-271 - 0016

Fax: 06-1-271 - 0017

SKYPE: hnhkft

Kipufogó javítás, kipufogó szerviz Kipufogó javítás, kipufogó szerviz

A kipufogó javítás nem csak azért fontos, mert szabálytalan a kilyukadt kipufogóval való közlekedés, de egy komolyabb kipufogó kifújás a motor kipufogó felöli szelepeit is károsíthatja, és így igen komoly javítási költséget „hozhatnak” össze hosszabb távon.

A kilyukadt kipufogó zaja már csak a végső jel arra, hogy „kötelező” szervizbe vinni az autót. De már ez előtt is tapasztalhatja hogy gépjárműve fogyasztása megnő, teljesítménye romlik. Szervizünk ilyenkor általában már nem megfelelő emissziós értéket mérhet a járművén. A kipufogó rendszer ellenőrzését időpont egyeztetés után szervizünk ingyenesen elvégzi, ezzel megelőzhető a fogyasztás növekedés vagy a teljesítmény csökkenés. Nem csak e miatt érdemes azonban igénybe venni egy felülvizsgálatot.

Kipufogó szervizként sokszor látunk olyan eseteket, amelyeknél a kipufogó rendszer javításának vagy cseréjének halogatása az autó más részeinek meghibásodását hozta magával. Nézzük miért nem érdemes halogatni a kipufogó javítást vagy cserét:

  • A levált  a kipufogó kivezető csövéből kiáramló kipufogó gáz deformálta a műanyag lökhárítót.
  • A kipufogó dob felül kifújt és a meleg kipufogó gáz kárt okozott a csomagtartóban lévő tárgyakban, megolvasztva a műanyagot.
  • A leszakadó kipufogó dob letépheti a hátsó lökhárítót.
  • Az elszabadult forró kipufogó cső megolvaszthatja a műanyag üzemanyagtartályt.
  • A letört kipufogócső károsíthatja az üzemanyag vezetéket vagy a fenéklemezt.
  • A nem megfelelően rögzített kipufogó dob kidörzsölheti a fékcsövet.
  • A leeső kipufogódob károsíthatja a hátul jövő gépjárművet.
  • Lyukas kipufogóval egyes határátkelőhelyeken nem engedik át a járművet, sőt büntetést is kiszabhatnak.

Ha mégis el kell indulnia a hibás kipufogóval, akkor előtte nézze meg, hogy a lyukas kipufogó merre fújja a forró gázokat, nehogy kárt okozzon olvadékony, gyúlékony alkatrészben. A leszakadt kipufogót ideiglenesen rögzítsék a karosszériához, nem gyulladó dróttal (ne műanyag kötéllel vagy gumipókkal!).

A fentieket szem előtt tartva ajánljuk Önnek is, hogy ha szokatlan zajt, hangot hall a kipufogóból vagy a kipufogó irányából, nézesse meg autóját, főleg hosszabb út előtt. A szükséges ideiglenes kipufogó javítások is súlyos tízezrekbe kerülhetnek, de vonzatuk lényegesen drágább lehet, mint egy szakszerűen javított vagy cserélt kipufogó.

Cégünk a Magyarországon futó gépjárművek bármelyikéhez be tud szerezni kipufogó dobokat, csöveket, katalizátorokat, részecske szűrőket. Ez utóbbiak nem csak cserélhetők, de tisztíthatók is.

A kipufogó javítás és katalizátor csere mellett az ilyenkor kötelező emissziós érték mérést is elvégezzük, hiszen a műszaki vizsga során e miatt a gépjármű megbukhat.

Tovább a kategóriában: « Lengéscsillapító mérés

Címkék

autófényezés autófényezés XIII kerület autófényezés XIV kerület autófényezés XV kerület autószerviz biztosítási ügyintézés eredetiségvizsgálat futómű beállítás karosszéria javítás karosszéria javítás Budapest karosszéria javítás IV kerület karosszéria javítás XIII kerület karosszéria javítás XIV kerület karosszéria javítás XV kerület karosszéria lakatos kipufogó dob kipufogó javítás kipufogó szerviz kipufogó szerviz Budapest kipufogó szerviz IV kerület kipufogó szerviz XIII kerület kipufogó szerviz XIV kerület kipufogó szerviz XV kerület kötelező felelősségbiztosítás lengéscsillapító mérés műszaki vizsga műszaki vizsga Budapest műszaki vizsga IV kerület műszaki vizsga XIII kerület műszaki vizsgáztatás