Kísérje figyelemmel
a munkálatokat élő
kameraképen keresztül!
kamerakep

HNH Autószerviz Kft.

1152 Budapest

Aporháza u. 61

Nyitva tartás

Hétfőtől-Péntekig

7.30 - 17.00 óra

Telefon: 06-1-271 - 0016

Fax: 06-1-271 - 0017

SKYPE: hnhkft

A futómű beállítás akkor szükséges, ha észreveszi, hogy elengedett kormány mellett járműve egyenes úton jobbra vagy balra húz. A hibás futómű beállítás a gumik rendellenes kopását is okozhatja.

Miért fontos a megfelelő futómű beállítás?

A futómű beállítás jelentős mértékben befolyásolja az autó menetbiztonságát, és a gumik kopását.  Nem megfelelő beállítás esetén csökken a biztonság, a jármű instabillá válhat, rövidebb lesz a gumik élettartama, nő az üzemanyag fogyasztás, csökken autója teljesítménye.

Mikor válhat szükségessé a futómű beállítás?

  • ha kerékkel nekiütközött járdaszegélynek, vagy nagyobb kátyúba hajtott
  • ha észrevette, hogy a gumik egyenetlenül kopnak
  • ha kormányzással kapcsolatos problémái vannak
  • ha az autó jobbra vagy balra húz
  • ha a kormánykerék nem áll vissza középállásba kanyar után
  • ha a kormány nem egyenesen áll egyenes haladás közben
  • ha újra cserélte autóján a gumikat, és szeretné, hogy azok tovább tartsanak
  • ha cserélték a kormánymű elemeit vagy a felfüggesztést.

Mennyi ideig tart a futómű beállítás?

A futómű beállítás általában egy óra alatt végezhető el.

Futómű beállítás vagy kerékkiegyensúlyozás?

Nem szabad összetéveszteni a futómű beállítást és a kerék kiegyensúlyozását, ezeknek semmi közük egymáshoz. A futómű beállítás során úgy állítjuk be a kerekeket, hogy merőlegesek legyenek a talajra és párhuzamosak legyenek egymással. A kerékkiegyensúlyozás célja az abroncs gördülése során létrejövő vibráció csökkentése.

Címkék

autófényezés autófényezés XIII kerület autófényezés XIV kerület autófényezés XV kerület autószerviz biztosítási ügyintézés eredetiségvizsgálat futómű beállítás karosszéria javítás karosszéria javítás Budapest karosszéria javítás IV kerület karosszéria javítás XIII kerület karosszéria javítás XIV kerület karosszéria javítás XV kerület karosszéria lakatos kipufogó dob kipufogó javítás kipufogó szerviz kipufogó szerviz Budapest kipufogó szerviz IV kerület kipufogó szerviz XIII kerület kipufogó szerviz XIV kerület kipufogó szerviz XV kerület kötelező felelősségbiztosítás lengéscsillapító mérés műszaki vizsga műszaki vizsga Budapest műszaki vizsga IV kerület műszaki vizsga XIII kerület műszaki vizsgáztatás